Friday, September 19, 2008

akhirnya berlalu...

Salam,

Akhirnya…….berakhirlah minggu yg paling banyak meeting…
3 meeting..fuh, memang bosan…
Hari selasa aku drive gie meeting kat tangkak (meeting antara PLUS, PROPEL n Contractor) , pastu hari rabu plak meeting slope kat site ofis aku,
khamis plak gie meeting lagi kat tangkak (meeting antara PROPEL dgn Contractor)….

Tp meeting yg paling best meeting hari khamis, sbb chairman PROPEL tu suka bt lawak…tergelak2 aku… mana x nyer, dia citer:
klu dia bt inspection, klu dia tanya pekerja tu knp x buang sawang labah2 sbb dah banyak sgt? Pekerje tu slamba jer jwb jawapan paling command dlm dunia..:
” skrang En. Musim labah2 mengawan, baru jer sy bersihkan td..”
ahaha nmpk sngt x bt keje pekerja tu.. benggang jer chairman PROPEL..

2 lagi meeting, sgt2 membosankan… nak2 meeting pasal slope lagi bosan smp rs mcm nak pengsan..sbbnyer, keje2 slope tu aku x paham sgt, secara jujur x paham langsung.. tp aku try la tok paham skit2 sbb nak bantu Project Manager aku settlekan cepat2 payment…

meeting hari rabu : pasal slope kat highway, antara Lady Boss aku n project manager aku..


meeting hari khamis: curi2 ambik gmbr guna phone



Mcm biasa bile Jumaat menjelma lagi.. aku pon kene la ambik adik aku blk dr hostel... tah mcm mn mak aku tetiba call kata aku x bw wallet, aku pon bleh x prasan since dr pagi aku gie ofis aku x bw wallet..
takut gak klu ada road block x pasal2 kene saman.. dah ler lesen ’P’...so, aku blk rmh dulu ambik wallet br gie ambik adik aku... penatnyer...

walau penat masih mampu tersenyum riang..


ditambah dengan traffic jam...huuuu..panas plak tu..sabar2 bulan pose..


sebelum sampai sekolah, mesti lalu sebelah hospital besar melaka, so tetiba teringat kat ayah... tp ayah x keje kat HBM, dia keje kat Hospital Terendak Kem..


Before balik, singgah Tesco jap.. kitaorg ni mmg suka singgah2, smp mak selalu bising blk cepat..hehe... Singgah beli besday cake utk atin, coz today besday dia 19.09.08
aku doakan semoga adik aku dipanjangkan umur dan di murahkan rezeki. Semoga dpat 10 A’s dlm SPM nnt. Amin..

Besday cake... nak2 coklate, mmg best


blk dr Tesco pon Jam lagi… emmm…
so, dok diam2.. dgr lagu kat fly.fm lagi syok...

aku drive dgn sgt berhemah. Sekali gus menghayati pemandangan…



Dlm perjalanan pulang kitaorg akan melalui airport Batu Berendam, so smpt jgk snap pic plane ni, kepunyaan TUDM… skrang airport ni dlm process meng-up grade, so bile dah siap nnt, Boeing pon bleh landing..hehe…

After berbuka, celebrated besday fatin..


Besday gurls sedang mengedik dgn cake dia…uhuhu..

Pastu after maghrib, kitaorng siap2 nak ikut ayah gie terawikh sekali kat surau baru dibina kat tmn perumahan kitaorg….
Semoga amalan kami di terima oleh Illahi… amin…
berakhir sudah ........
wasalam.......

4 comments:

kylex said...

Salam..

Betul ke mkn kek tu pas wktu berbuka?..Tgk muka lapar jer,hehe :)
Saya ttp penyokong MU tw,jatuh bgn ku ttp bersama MU,haha..Awk kuar fan club MU yer,hihi..Tggula nnt =p

.:Dudu:. said...

muka lapo menunjukkan kami b'pose bersungguh2 hehe..
oo..kata2 anda seperti ingin sy menyesal kuar fan club...hehe..
ok we wait n see..=D

thani abdul aziz said...

wah.. busy betul bunyinye ni.. hehe

.:Dudu:. said...

nampaknyer begitulah bunyi nyer..hehe