Wednesday, December 31, 2008

.:ByE 2008 HeLLo 2009:.


Salam,
YaALLAH!!! awk2... ye2 awk yg ngah bc blog ni... mintak tolong skit... emm... tu kat tepi tu tolong bersihkan skit bleh....? bkn kiri tp kanan..ye2... ops2!!! bkn laptop awk, tp blog sy... Bersawang dah sy nyer blog ni.... br tinggalkan beberapa hari... terima kasih ye tolong bersih2 kan skit... hehe.... ok... bleh teruskan membaca.... sila2...jemput2 tambah nasi jgn malu2...:P *sowy2, kepoyoan membadai jiwa*
ok lets start: disebabkan x ada ms nak updated so post kali banyak benda skit nak kongsi.
.:Selamat Hari Lahir:.


Tanggal 25 December 1958, lahirlah seorng baby boy yg agak comey yg diberi nama
Rahmat Bin Abu....
Tapi tu 50 tahun yg lepas...mmg la comey sgt2...
Tp kini meniti usia 50 thn, insan bergelar Ayah kepada 4 org anak, jelas kelihatan riak wajah ada penat lelah dlm membesarkan kami 4 beradik... kerenah2 kitaorng yg macam2 hal dari kecik smp besar.... Beliau sabar dan tabah membesarkan kami... Pengorbanan beliau amat2 besar buat kami... sehingga x mampu utk aku perkatakan setiap pengorbanan yg beliau lakukan...Beliau lah ayah kami.... =)
Aku x nak explain pnjng2 pasal pengorbanan ayah, nnt aku rs nak nangis..:’(
Lihat pada gambar kek tu, mesti korang gelak tergolek2 kan... mcm x sesuai je decoration kek tu dgn usia ayah aku... well, ni sebenarnye kitaorng saje2 je... warna2 smarties tu melambangkan warna2 kehidupan...hehe..... hasil sentuhan anak2 dia... pergh, bangga ooOoo bt special utk ayah sendiri di hari lahir beliau.... =)



.:Majlis Tunang Abg Zuhaili a.k.a abg sepupu dengan Kak Hamidah a.k.a bakal kakak sepupu:.

Apa yg menarik sangat kat majlis ni??
Biasa r majlis tunang..aku suka bab2 makan jew ngan capture2 pic ditambah menyusahkan diri selagi boleh utk memasukkan imej diri sendiri kat dalam camera org lain… ahaha…gedix tol…
Tapi ada satu benda yg korang selalu perasan atao x brape nak prasan klu setiap kali majlis, x kiralah apa2 majlis…. Apa erk?
Air Sirap Pengantin? Emm..bukan2 silap… Zaman sekarang dah maju, penemuan chemical2 skrang dah advance, apa barang sirap…skrang jus oren… x yah susah2 kan diri nak squeeze buah oren… Cuma tambah air je….



Bukan air sirap or air oren yg nak srh korang perasan kan...tp ni ha...




Aiseh...mesti ada nyer lah org ni... dok tonggeng sana sinun nak dptkan picture the best.... seronok den tgk.... tu yg den susah2 kan diri utk sentiasa berada di dpn lensa x kira la DSLR ke, Camera2 digital yg lain...janji imej den ada.... ahaha.... femes2.... :P

- PENIRUAN SECARA TERANGAN -

Dengan x brape nak terkejut + bangga2 skit... Salah satu daripada hantaran adalah kek from Sacret Recipes.... emmm..ada sama mcm kek besday ayah la plak... sape tiru sape ni??? *ahaha*


.:MATANG:.

Emmm..common topic setiap kali besday or new year....
Bosan…. Terlalu subjective utk dirungkaikan…
Tapi td aku TERPAKSA masuk Kem Terendak… ingatkan selepas kejadian kene MARAH ngan Mat Perang (Military Police) dah x nak jejak dah kem ni… namun disebabkan ada urgent punya hal…nak x nak kene lah drive msk kem utk gie tmpt keje ayah…. Dengan penuh berhemah dan tidak mengetepikan sikap2 kesopanan dan kesusilaan, bila melintasi post guide je, aku stanby turunkan tingkap skit, pastu stanby dgn senyuman… hehe… biasalah muka comey lagi manis ni klu senyum at least Mat Perang tu sejuk skit drpd td dok tercegat bwh panas kan…ahaha aku yg sengal…
Alhamdullilah….x kene marah dah… bgs2 dura… belajar dari kesilapan, dan tidak mengulanginya di masa hadapan… kira aku matang la kan?? Cuma fizikal aku je x brape nak tunjuk aku ni dah matang…. Yelah, time aku smp hospital, dlm lif utk ke ofis ayah, ada sorang staff nurse ni, lps ayah knlkan aku kat dia, dia bleh cakap kat ayah aku bersaksikan aku : “Owh, ni anak ko yang Form 3 tu eh?”
Adoihai… tergelak aku….Form 3 ye…Form 3…. Muda lagi aku ni tao…. Belasan tahun lagi....Ahaha… biasa r muka comey camni mmg x leh nak tipu la… iyekan aje.. klu nak kata aku Darjah 6 pun aku terima je… tp bile dia tanya dtg ngan apa, aku jawab la drive kete dtg sini... emmm.. time ni br la aku sedar aku dah 21... mn ada bdk form 3 ada lesen kete... ahaha... Thn 2009, bulan 9 nnt la tapinya... usia aku : double 2 or dua puluh dua. Hopes kematangan aku seiring dengan usia...ops cop2... ada tambahan, dan seiring dengan fizikal :P

.:New Year:.

Aku ada planning besar….
Nak tanam Cili…
Tapi not sure lagi... Mentor dah ada...
Cuma kene planning dengan lebih terperinci lagi la....
Ni semua gara2 abg aku yg srh aku berfikir secara proactive....
Tetiba teringat makcik member aku ada bt tnmn cili..mula2 secara kecil2an. Tp sekarang lihat lah pic di bwh... bangga plak aku tengok tanaman cili ni berjaya....



Aku tinggalkan 2008 yang penuh dengan kenangan suka duka, perasaan yang berombak-ombak, pemikiran yang tergolek-golek... dan macam2 lah...

SELAMAT TAHUN BARU 2009.....
Bermula satu lembaran baru....

Wasalam.........

Tuesday, December 23, 2008

.:Tourist Guide wannabe:.

Salam to all.......



Welcome to Melaka...
Bandar Warisan Dunia...
Visit Melaka means visit Malaysia...
So, aku sebagai "Duta Melaka" *ceh, poyo je statement* telah dipertanggungjawabkan utk membawa 2 foreigner utk round2 Melaka yang indah lagi permai.... :P

Let's check it out:

Tourist Guide wannabe: Cik Dudu :D




Foreigner 1 wannabe : Miss Nasiem dari Kuwait (a.k.a Klang)




Foreigner 2 wannabe : Miss Aspalela dari Riyard (a.k.a Rawang)



(nama sebenar foreigner2 ni terpaksa dirahsiakan atas masalah susah nak eje :P)

Duration : 4 hari 3 malam (19 Dec-22 Dec 2008)
Penginapan : Rumah Cik Dudu
Transportation : Vehicle yg guna Petrol n Diesel
Cuaca : HOt n Berangin
Lokasi jajahan : Rumah Tradisional Melayu Melaka, Pameran Alien di MiTC, Melaka River Cruise, Eye On Melaka, Advanture Walking of Heritage at Bandar Hilir, Menara Taming Sari, Shopping at Dataran Pahlawan and Mahkota Parade, Muzium Lebah Sedunia, Taman Mini Malaysia and Mini Asean, Perigi Hang Tuah.

Special location : Tangkak ;P

Mengabdikan setiap memori di setiap tempat yg kitaorng jajah:



.: Rumah Warisan Tradisional Melayu Melaka:.




.: Pameran Alien di MiTC:. (alien pki high heels, this is what ME call it "Devil wears Prada") :P




.: River Cruise and Eye on Melaka:. (nite outing yg cam best)




.:Menapak ke semua Heritage Building yg ada kat Bndr Hilir tu:. (Fuh,penat seyh!!)




.: Tarikan terbaru, Menara Taming Sari :. (7 min je brada d'atas, mmg syok tp ticket bapak mahal RM10, itu pun klu ada MyCard, klu Mycard korang hilang? RM20 ikut rate foreigner)




.: Muzium Lebah Sedunia, Tmn Mini Malaysia n Mini Asean:.


Ada beberapa tmpt yg kitorng x smpt nak bergigam..alah sedihnyer.. (sedih bg pihak foreigner) :P Ini disebabkan foreigner2 ni lupa bw charger bateri... adey... so baget2 jew ambik gmbr till the end of our vacation...

Special location ke Tangkak tu sbnrnya diorng ikut aku atas urusan kerja... jadi, sempat lah diorng ni tgk bndr tangkak dan Gunung Ledang. Balik jew dr Tangkak (bandar kain), kitaorng sempat ke Perigi Hang Tuah sebelum aku hntr diorng ke Melaka Central, sbb bus diorng kul 12 tgh hr... Hopes foreigner2 ni enjoy la berjalan2 di melaka...

Time foreigner2 ni naik bas nak tinggalkan aku, uish, tetiba sebak dada..adey.. nak nangis pun ada.. yelah, diorng ni ex-roomate aku time year 1 kat UiTM Perlis, bnyk suka duka kitaorng tempuh bersama.. lebih kurang 6 bulan lah kitaorng x jumpa.. masing2 skrang tgh further study.. sorang forensic, sorng lagi accountancy... bile lagi la dpt jmp...uhuhu...

Time vacation ni, aku ambik kesempatan nak release tension2 n mcm2 problem...
tp x tao la terRelease ke x... atao aku bt2 x nak ambik tao.. emm..biar je lah...ahaha...
yg penting enjoy!!!!!

Buat yg bakal ke Melaka, ada serangkap pantun bt anda:

Kapal Dagang dari seberang,
sarat muatan kayu Meranti,
Dari jauh Tuan / puan datang,
Duta Melaka sedia menanti....
(cewah...promote melaka ni, bile lah agak2 bleh dpt title "Datuk")


ok thats it...

wasalam...

(time aku publish post ni, tinggal lagi 2 jam aku kene ke Tangkak ada meeting ngan Region Manager...pergh, nebes lagi...tp buat2 relek..:P)

Sunday, December 21, 2008

L.I.F.E vs D.E.A.T.H




Salam....

Ada satu perkara yang sdng bermain2 dan berputar2 dan berpusing dalam kepala sekarang...
Ingat lagi pada kemalangan bas ekspress yang berlaku di KM 146 sewaktu h
ari raya korban yang meragut 9 org mangsa dan rmi juga yg tercedera di tempat kejadian... but latest new yg aku dgr, sbnrnya 14 mangsa yg terkorban.. kiranya yg balance tu meninggal sewaktu di hospital... Mungkin xcdt ni x brape nak perasan kerana waktu itu beritanya lebih terarah kepada tragedi tanah runtuh di Bukit Antarabangsa...

Dan selang beberapa hari kejadian yg berlaku di KM146, bnyk pula accident berlaku antara nya di KM144 (Waja-tiada kemalangan jiwa), KM150(Mitsubitshi-seorng terkorban) bnyk lagi...aku x ingat.. tp membabitkan kereta mewah..mungkin kereta2 dari singapore. Aku x brani nak bg th lebih, sbb yg aku th ni pun dr staff Plus Ronda itu pun dia tunjuk pic2 xcdnt tu melalui phone dia... Tp yg terbaru, di KM130 *klu x silap* seorng pemandu motor mati dan polis saspect lori atao traler langgar mangsa menyebabkan mangsa terpelanting ke bhgn fast lane. Mangsa mati di tempat kejadian akibat kecederaan yg serius di kepala... (kes xcdnt ni Project Manager aku yg cerita coz dia berada di tempat kejadian bersama2 dgn seorng staff PLUS.)



.: Pic ni ambil oleh Project Manager aku sewaktu di tempat kejadian(KM 130), ada pic yg lebih ngeri, tp x perlu lah aku upload kat sini...:.

Ya Allah, 2 minggu ni sahaja aku di sajikan dgn pelbagai kisah kemalangan x kira membabitkan kemalangan jiwa mahupun tidak...*maklumlah keje pun ada kene mengena dgn highway ;P* namun kisah2 ni membuatkan aku bermuhasabah diri seketika tentang mengigati KEMATIAN... Banyak perkara sebenarnya membuatkan kita ingat pada kematian namun ia mungkin berlaku dalam keadaan sedar atao tidak sedar..contohnya, time aku drive pulang meeting dr Yong Peng selasa lepas, adalah 2-3 kali aku terpandang haiwan kecik yg mati di gilis kenderaan. mungkin kita x brape ignore sgt.. namun ia juga mengigatkan kita pada mati.

Dan baru2 ni sewaktu aku drive pulang dari mkn bersama kawan, selepas melintasi traffic light, aku berada di fast lane, dan di kiri aku ada sebuah bas kilang, tetiba aku terpikir atao termengelamun beberapa second yg bas tu masuk ke lorong kanan(fast lane) tanpa beri isyarat lampu dan sewaktu itu aku drive sgt laju dan tidak sempat utk brek lalu melanggar belakang bas tersebut.. aku bayangkan keadaan aku waktu itu... MUNGKINKAH aku cedera teruk dan menahan kesakitan yg amat? Atao MUNGKINKAH aku.......di tempat kejadian? Beristigfar panjang aku bile aku sedar dr lamunan tersebut... dada aku berdegup kencang........Ya Allah... Jauhkanlah, aku x nak mati cara begitu.. aku takut x smpt mengucapkan dua kalimah syahadah, menatap wajah org yg aku sayang bt kali terakhir, amalan aku juga x cukup lagi...

Apa yg pasti aku bersyukur sebabnya Allah telah me'REMIND kan kat aku utk menghargai kehidupan, menginsafkan aku agar sentiasa menjaga iman, tidak lalai mencari bekalan utk dibawa ke akhirat kelak,dll.. kerana kita x tahu bile, dimana, dan bagaimana kita akan MATI... mungkin blog kali ni lebih kearah sebagai peringatan bt aku yg sentiasa lupa dan leka... dan bt teman2 mungkin post ni x lah berapa baik isinya, cukuplah ia sekadar sebagai kesedaran agar teman2 yg amat aku sygi tidak hanyut dengan kenikmatan.

Hargailah nyawa...
Kecuaian bukan guraoan..
Ingatlah org tersayang...

*mungkin melafazkan nasihat dan kata2 mmg mudah, namun segalanya ditentukan oleh ALLAH* *Setiap yang bernyawa itu pasti menempuhi saat kematian*

note: setakat ni, aku belum lagi tgk real punya accident depan mata (kira nmpk mayat la) klu accident kecik2 mcm kereta remuk tu ada la... Hopes x nak la tertengok.. ngeri + trauma plak aku jd nyer.. :P Cukup lah just dgr cerita........

wasalam...


Saturday, December 13, 2008

whats the next???

Salam........




Release Date: 27 November 2008
Language: ENG
Classification: U
Genre: Romance, Thriller, Drama
Run Time: 120 Minutes
Director: Catherine Hardwicke
Cast: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Cam Gigandet, and Nikki Reed

~SYNOPSIS~
Bella Swan has always been a little bit different, never caring about fitting in with the trendy girls at her Phoenix high school. When her mother re-marries and sends Bella to live with her father in the rainy little town of Forks, Washington, she doesn't expect much of anything to change. Then she meets the mysterious and dazzlingly beautiful Edward Cullen, a boy unlike any she's ever met. Edward is a vampire, but he doesn't have fangs and his family is unique in that they choose not to drink human blood. Intelligent and witty, Edward sees straight into Bella's soul. Soon, they are swept up in a passionate, thrilling and unorthodox romance. To Edward, Bella is what he has waited 90 years for -- a soul mate. But the closer they get, the more Edward must struggle to resist the primal pull of her scent, which could send him into an uncontrollable frenzy. But what will Edward & Bella do when a clan of new vampires -- James, Laurent and Victoria -- come to town and threaten to disrupt their way of life?

:sumber dari MBO cinema:

last friday, gie tgk movie twilight wif my 2 siblings...
ahaha... x tao nape nak sgt tgk citer ni... berkobar-kobar nak tgk...
maybe actor dia hensem kot... hehe~
actor hensem tp dia ni vampire plak...a.k.a darah kuar..eh silap dracula...
pastu br tao yg Robert Pattinson ni dulu ada gak berlakon kat citer Harry Potter The Globet of Fire... ok habis pasal citer "Twilight". Aku bukan jenis bnyk pikir biler tgk sesuatu citer, habis jew tgk, "Eh, best r citer ni." , "Sweet r pelakon dia"..end... pastu pikir what the next movie..hehe... sgt x proaktive...

Minggu ni aku "baik" skit (cewah..:P) atao word yg lebih tepat "rajin" skit...
tetiba nak ikut parent aku gie majlis kahwin anak2 kawan diorng...
maybe teringin nak makan nasi minyak perhaps...
perkara biasa klu gie mkn kenduri kahwin mesti diorng ada bg telur ke or gula2 kan? tetiba teringat post dr akak payarumput21, dia ckp "Egg is a simbol of fertility.." itu klu diorng bg telur... Tp klu diorng bg gula2 or coklat? symbol of what?? ahaha... symbol of sweetness?? :P Tp skrang x rmi nak bg telur dah, mcm membazir je sbb klu bg bukan diorng mkn pun..nak2 klu bg kat budak2... so benda paling ekonomi utk zaman skrang, diorng bg gula2, coklat, jelly... kanak2 pasti mengemarkannya..


Berhampiran dgn tmpt kenduri yg kitaorng hadiri.. rupanya dkt jew dgn Makam Tun Teja.. You'll th Tun Teja..?? Ala Tun Teja... x knl??? ahaha... nama je org Mlk, ni lah 1st time dtg ziarah Makam Tun Teja... klu x kerana kenduri kahwin ni dkt dgn Makam ni, tah bile kala agak nye akan smp sini....
...cuaca sgt panas... ceh mcm x biasa pulak... so payung amat2 diperlukan utk elak kpl aku bertambah sakit...
whats my next movie??
- The Day The Earth Stood Still -
wasalam....

Thursday, December 11, 2008

Ekstreme xbrape nak ekstreme :P

Salam,

Belum terlewat utk saya mengucapkan “Selamat Hari Raya Aidil Adha”…

Maaflah dah lama x updated…hehe..sedih la konon2 nye… :P

Tah hape2 jew aku ni…

Xmao citer banyak pasal erti “korban” atao “pengorbanan”. Rasanya setiap individu ada erti dan pemahaman yang berlainan tetapi x lari dr erti yang sebenar.

Post kali ni, nak bawa anda,anda, dan anda semua… cewah.. baget ramai jew bc blog aku ni.. :P... ke kisah.....


...LEMBU KORBAN...

Ahaha... jap2..jgn play dulu video ni... nak bagi warning dulu...


1. ni utk tontonan umum, mmg sesuai utk semua lapisan masyarakat KERANA dlm video ni ada kanak2 yg menyaksikan secara live... TETAPI, jika anda rasa mabuk darah, or gerun tgk darah, or fobia dgn darah... PLZ JGN TENGOK ok... Aku takut ada yg pengsan... Serius cakap ni... Xmain2.... Nanti kene cari doctor plak... *wink* -ade ke doctor yg takut darah???- hehe....


2. Untuk yang berani sahaja... TETAPI, jika anda x brani, jgn ngada2 nak tgk... sy x dpt nak bantu apa2 jika apa2 berlaku... Rasanye semua berani kan2??


So, klu anda bersedia... play jew la...

Ala...ini sebagai satu keinsafan dlm diri jugak... cuba bayangkan jika kita yang kene korbankan anak kita sendiri demi ALLAH.. sanggupkah anda?? Itu lah tanda ketaatan Nabi Allah Ibrahim kepada Penciptanya kerana sanggup mengorbankan anak nya Nabi Allah Ismail yang masih kecil....

Namun Allah S.W.T hanya menguji Nabi Allah Ibrahim. Allah mengutuskan malaikat utk menggantikan Ismail dengan kambing. Itulah menjadi pangkal ritual ibadah korban setiap Aidiladha.


(maaf, quality video mungkin x brape elok, krn dirakam menggunakan phone disebabkan bateri camera ku bengong di pagi raya..:P)


video

Apa perasaan anda setelah view video di atas??

Ada rasa sedih ka?

Ada rasa insaf ka?

Ngeri? Takut? Nak pengsan? Nak muntah??

Ada 1001 mcm rasa??

Hehe... rasa biasa jew kan? Rasanye korang time kecik2 lagi dah tgk scr live dpn mata...


Family blah mak aku buat korban time hari raya aidiladha ms tu... so semua balik kampung bergotong royong bersama melapah daging dan masak2...

Jom tgk gambar... nak citer malas..



Ni masa hayat lembu tu masih ada... menanti saat2 genting... :P Parking kan lembu ni kat kebun, agaknye banyak semut kot, kepala lembu ni gatal... pastu lembu ni gesel-geselkan kepala dia kat pokok.... Alahai lembu, aku x bw pulak ubat gatal nak bagi kat ko.... :P



Kaum adam bersama2 melapah daging.. hujan ketika itu, tu yg ada pakai bj ujan dan bertopi takut nnt sakit kepala pulak kene hujan...




Uish... ngeri kan??? :P Hilang dah kulit lembu ni... agak2 kulit dia kita boleh buat handbag x?? While ekor dia, kita bt belt... Ahaha...




4 kaki lembu tergantung-gantung... darah masih menitis ke bumi... dan masih bergerak-gerak..



Butchers .... ”Mari2...daging free...ahaks”




Actually aku sgt teruja dgn kepala lembu ni...

Tgk gigi lembu ni, mmg tiada kerosakan (ala2 dental surgeon)

Tgk mata , hidung (dah mcm pakar ENT plak)

Cuma satu lah aku x pat nak operated kepala lembu ni nak tgk otak lembu... (ala2 brain surgeon plak) Sebab kepala dia sgt keras...pakai kapak pun x bleh...last2 kene marah... ahaha..lalalala...peace!!!



Part paling best : Sup tulang, fresh punya... terbaik dari ladang... ummp..sehingga menjilat jari.... Pastu cecah dgn roti... Klu time tu ada roti perancis lagi syok...


...DAGING BERGERAK...


Otot lembu tu masih bergerak even dah hilang nyawa..

Jom saksikan...

Ada sape2 boleh explain x nape otot lembu tu masih bergerak??


video


x ada idea dah nak citer apa pasal hari raya haji...
sekian...
semoga aidiladha bg tahun ni memberi seribu makna yang amat bermakna bt semua...
wsalam...


Thursday, December 4, 2008

.:Sedih:.



SgTTTTTTTTTttttttt sedihHHHHHhhhhhHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!
Ya Allah, tabah kan Hati Hamba Mu ini..
Dugaan apa yang sedang ko uji aku sekarang???
aku rasa sgt down skrang!!!!!!!!!!!! :'(

*stop semantara waktu...sehingga segalanya pulih...

wasalam...


Wednesday, December 3, 2008

.:nervous:.

Salam,
terkejutnya aku bile Payarumput21
tag aku.. mula2 cam nebes la.. xprnh org tag.. ni lah 1st time... oh thank you2 ...
*eh mana org seronok bile kene tag?? hehe,aku jer sorang sbb excited kot..sengal*
iyela kot la question2 tag tu cam cepu cemas ke.. parah nak jawab tu..hehe.. :)
pastu nak jawab soalan tag ni pun take time, hehe... pikir semasak-masaknye...smp time mandu, time tido dlm bilik air pun pikir.. uish, dahsyat betul panahan tag ni, patutlah org takut kene tag...

ok lets start:

1. What is the relationship of you and him ?

Sahabat… if more than sahabat bleh x??

*dushHHh!!! Adoi!!! Jgn berangan dura!!!*


2. Your 5 impressions towards him?

Not really knew bout him, tp :

- sukar nye nak paham krn sikap dia yg berubah2 :P

- the way of his thinking :P

- suka ckp setengah *dulu2 la skrang dah x kot* :P

- Chelsea’s fan :P

- Dalam sibuk study, tp rajin bt “survey” rupanya :P


3. The most memorable things he had done for you?

- His 1st sms, 1st call, and our 1st meet. :P

- Dia jd kamus bergerak aku… :P

*aku tanya dia “kebajikan” dlm BI apa? Dia balas “welfare”… ahaha..*

- Bantu aku betulkan slogan English aku time nak msk

pertandingan menulis slogan perpaduan… :P

*slogan aku tu sgt bengong smp dia ngan mmbr dia pun pening sbb xphm..hehe..sowy*


4. The most memorable things he have said to you?
uish..banyak..tp mcm bnyk dah lupa..
"Manchester pun pernah kalah dengan Everton"
*time team Softball aku klh teruk dgn team SportRec*

“Zhelayu bac stastia v zhizn I udaci”

*xingat makna nyer :P*

“mn bleh lupa, ko kan sahabat aku”

*time dah lama xcontact :P*

“phone aku rosak la dura”

*skrang dah guna iphone :P*

“aku dah smp….tp still kat airport”

*via YM*

“ko boleh punya..”

*time aku dpt interview*


5. If he become your lover, you will...

emmm.dunno.. but

"I'm scared to fall in love, scared to fall fast,

because every time I fall in love, it never seems the last..."

*emm..phm2 la*


6. If he become your enemy, you will...

ish, xmao2..

tp: klu aku sgt kejam, aku akan pastikan Chelsea kalah lagi dengan Manchester time UEFA 2009 nnt.. OR

hntr dia kat Palestin ke, Afgan ke, Lubnan ke...supaya dia boleh tolong ubatkan mangsa2 perang yang sakit kat sana coz he has ability to do so... *wink*


7. If he become your lover, he has to improve on...on his,

pada asasnya aku terima dia seadanya... tp he should improve on his ability to remember..

*sbb dia selalu lupa..kot*


8. If he become your enemy..

same goes to No.6


9. The most desirable thing to do on him is?

- mencari kekuatan utk luahan kan perasaan...

*ish tah pape lah ko ni dura..DushHH!!! jgn berangan!!*

- meet him for the 2nd time..

*tah bile zaman lah agaknye*

- terbang terus ke tmpt dia skrang...

*by plane la, mn aku ada syp, tp mcm la ko bnyk duit dura nak fly ke sana..dushHH lagi!!*

- call him

*alamak, no phone dia hilang..padan muka:P*


10. The overall impression of him is...

semuanye ada dlm hati ni, x tao nak impress dia mcmn... :)


11. How do you think the people around you will feel about you?

Nuni ckp aku Stalker...kureng ko Nuni...*dushH!!*

klu pasal tag ni, mesti org ingat aku "alamak jiwang nyer minah ni" kot...

tp x kisah la apa org nak pikir ke, rasa ke... *who care*


12. The character of you for yourself is?

br aku sedar aku ni sebenarnya seorng yg selalu "nebes" a.k.a "nervous" tp tu secara dalaman nyer... tp buat2 cool pada luaran nyer... cehh, Relax itu penting la konon nyer...


13. On contrary, the character you hate of yourself is?

- Character aku time memandu... *ahaha, paham2 la*

- pemalu n pendiam... *even hakikat nyer nak sgt bnyk ckp mcm Nabil Raja Lawak tu..*


14. The most ideal person that you wanna be is?

emm... be a perfect person walaupon aku mmg x brape nak perfect

*eh, paham ke ayat aku??*


15. For the people who likes you, say something about them.

Suka? sukalah, sy x kisah... sy pun suka awk jugak...

tp klu dia ckp "I Luv U" Ahhhh!!!! Lari!!!!!!!! ahaha.. belum masa nyer... step by step ok... xleh terus terjah jer... hehe~


16. Ten people to tag:

ramai sgt 10...

3 org jer la...

Firdaus

Kylex

Thani


p/s: klu x nak bt tag ni x pe...ignore jer.. it just for fun..:P


wsalam..Daa...