Sunday, June 21, 2009

.:Medical check-up:.




Salam.......














Darah............

4ml darah aku hilang... :P
Khamis lepas, bt medical check up...
ayah srh aku bt kat hospital kem terendak je, sbb dia leh mintak tolong pegawai perubatan check kan, so cepat skit settle.
mcm2 la kene bt, ujian urine la, x-ray la, check gigi la, ambik darah la.

tp plng best ambik darah... (eh best ke??)

xbest2... sbb org yg ambik darah aku tu x pandai ambik darah.... tarik2 syringe xkuar2 darah nyer... dah tu dia plak yg pelik nape darah aku x kuar2 padahal dah kene urat...
eh? boleh plak erk?
last2 tukar org lain, org ni tukar jarum baru, cucuk terus masuk dalam2... tarik syringe br darah kuar... banyak..uhuhu..

hasilnya seperti pic di atas...

result darah ambik masa 3 hari utk di uji... sbb nak check hepatitis B and hepatitis C skali.

so kene dtg blk hospital hari selasa ni (23 june)


note: sengal je rasa kat tangan kene cucuk 2 kali...







Time nak check gigi plak kat pusat pergigian angkatan tentera, Ya Allah..lama nyer kene tunggu.... daftar kul 10.30 pg, and masuk utk check kul 1.00 ptg... pergh, sekejap sgt kan2?? doc yg bertugas 3 org, tp yg bg rawatan 1 org je? eh,apakah?? Klinik gigi awam pun x lama mcm ni.... padahal check sekejap je..bkn lama pun... nak kata ramai org x pun.. ada 8 org jer... (rmi ke??) menguji tahap kesabaran tol...

note: klu beranak, anak aku dah msk darjah satu agaknye; punya la lama nak tunggu.. :P


Semua dah settle...tinggal ada beberapa urusan je lagi yg tinggal...
and baru2 ni gie bt usha2 ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah kat Muar ngan family... hehe.. tgk suasana tempat...sebelum aku lapor diri... wah, sgt nervous... :P

Check keputusan UPU utk further degree td; and the result is x berjaya... pelik2...nape since dr lepas diploma dulu smp sekarang pun still xdpt jugak erk?? bkn aku nak further;tp aku nak tahu application yg aku bt tu berjaya ke x... klu xberjaya knp erk?? salah isi borang ke?? xkan dr dulu aku asyik salah isi borang online jer?? pelik2...
tp x pe lah, dah xdpt xpe lah... den pun nak jd misi dah...ahaha..

wasalam....

1 comment:

Miza said...

la cian ko dah brape kali isi borg upu still tak dpt gak... takpe la jgn cpt pts asa maybe rezeki ko kt tmpt lain... huhuhu aku plg takut klo bab2x nak amik drh ni huhuhu w'pun tak penah kne amik drh huhuhu...
jenis drh sendri pun aku taktau huhuhu,,, pape pun smge berjaya dura... ;-)