Saturday, October 4, 2008

Typical Raya - Part 2

Salam…
Firstly, sowy lah jika Typical Raya – Part 1 agak sukar utk di baca kerana sambungannya yg sepatutnya berada di bawah tetapi berada di atas….

Hari Raya dgn family Belah Ayah (Raya pertama- tghr hingga mlm)
Selepas raya dgn family sebelah mak, tengah hari nyer terus ke rmh nenek belah ayah plak…



Pic : Ketika beraya di rmh mak cik besah.
Lepas tu kitaorng serbu rmh mak long, pak utih, pak ndak, n mak lang







then lastly baru diorng dtg raya rmh family aku (rmh pak anjang).




Raya Kedua (still dgn family belah ayah)
Kitaorng plan ke kampung pengkalan batu, melaka…sbb kat situ mmg rmi sedara mara…



Pak Usu : x bleh bla mkn mee goreng dlm mangkuk besar tu.. hehe..mcm la x ada pinggan…=)







Nenek : dah uzur kan, terpaksa menggunakan kerusi roda utk bergerak... (lihat, kasih seorng anak)








Bila warga tua bertemu di hari raya..pastinya memberi seribu erti buat mereka selagi masih hidup...






Ayuh ber-gigam :







Nostalgia di hari raya





tangga rmh melayu melaka







kitaorng sibuk nak gigam raya, tourist dr china ni pun sibok nak gigam raya jugak.. ahaha...




mengabdikan memori sebelum pulang...


Rmh terbuka abg adi (abg sepupu)
Mlm raya kedua, abg adi and his wife bt rmh terbuka,Syok mkn sate..hehe...


dahsyat haziq ni (sepupu)... lihat2.. berapa banyak dadih dia mkn...




selain sate, yg amat menarik perhatian aku ketika berada di rmh abg adi adalah kapal terbang yg menggunakan alat kawalan jauh milik beliau ... mcm best jer kan2...



siapa budak ni?? comey kah dia??
Hehe.. ini lah damya (cicit pertama family blah ayah) jmp time gie rmh terbuka rmh abg adi.... (emm..kira aku mak cik sepupu dia la kan? Sbb nenek dah jd moyang, adik beradik ayah dah jd datuk n nenek sedara) uh, pening2...



Rmh terbuka (Hari raya :ke-4, lokasi : me beloved house)
Khusus bt adik beradik blah mak...sbb diorng blum dtg raya kat rmh kitorng lagi...
paling penat la... dari pagi prepare for da dishes, layan tetamu dari tgh hr smp la mlm..uhuhu..
ngantuk2..penat2... xkisah la, setahun sekali...



para tetamu..



juadah yg di hidangkan : sambal udang, rendang kerang, kuah lodeh, mee goreng, nasi impit dan dadih perisa cappuccino dan keladi..


Yang paling Special :



*Wink!!!* I presenting to you, me big bro and his girlfrens (merangkap me future sister in law kot…) hehe… =)



Fuh..lega semuanyer dah selesai… pasni kene p keje plak setelah puas cuti raya.. emm mcm malas jer…

Hehe…

Note 1: berat badan naik rasanyer...suka2...sbb time pose berat bdn turun…
Note 2 : malas nyer nak masuk keje balik... nak terus cuti jer bleh x??

Wslam...

2 comments:

kylex said...

Salam..

besnye ade cam..Cam sy dah rosak,xda gmbr sgt raya taun ni..Mau beli camera br,ada sponsor x?hehe..

Besela tu brt bdn naek,lps ni rajen2 la trnkn brt bdn yer..ada mercun lagi ke?tauke mercun ke? :P

.:Dudu:. said...

cam skrang dah murah pe...
best naik berat badan, x nak turun la brt bdn..nnt kurus..kah3..
sy bukan tauke mercun la...