Saturday, October 18, 2008

All in One


salam....

::Ku tersenyum::

Hingga saat ini, ku tersenyum
Senyum ku kini semakin lebar hingga ke telinga
(x logic la bleh senyum smp telinga kan2?)
Sepucuk surat sudah mampu buat ku tersenyum…
Sehingga ayah dan mak bersyukur dan gembira…
Walaupun belum menjadi reality, namun surat tersebut sudah cukup buat aku rasa gembira dgn rezeki yg bakal hadir…
InsyaALLAH, lepas 4hb November nnt aku cerita balik apa yg berlaku… ada sape2 yg dah boleh agak ke apa kandungan surat tersebut?? Segalanya akan diceritakan selepas 4hb November nnt… btw, plz pray 4 me….TQ2..

::Red Bull Female Driver Search 2008::

Agak teruja bila terlihat iklan red bull female driver search 2008 kat tv, namun aku masih berkira2 sama ada nak register ke x nak…

Aku nak register sbb:
-bleh dpt training memandu dgn pakar
-sesuai dgn jiwa aku yg suka drive kete laju2, sbb keje pun kat highway...(ish,jgn cthi aku ye)
-minat kat sukan pemotoran sejak form 3 lagi, nak2 F1… sanggup bngn awal pagi sbb nak tgk Ralf Schumacher ngan Kimi Raikonnen.
-bleh drive secara manual dgn baik (ceh..uhuhu)
-nak jadikan Red Bull Female Driver Search 2008 ni sbg platform utk aku explore dunia sukan pemotoran dan sekali gus jadi professional driver mcm Ralf Schumacher ngan Kimi Raikonnen…(angan2 x bleh bla)

Aku tetiba rs x nak register sbb:
-aku rs aku mcm x layak jer
-candidate musim lepas semuanya cun2 giler…
-aku x ada pakej la...

tapi aku sdng fikirkan lagi... why should i be the one of the Red Bull Rookies?

:: Gadis Melayu::

Pernah dgr iklan “pencarian gadis melayu utk Tv9”?
Aku prnh dgr, tpnya x teringin pun nak gi uji bakat... sbb x teruja.
Klu aku masuk kan2...ahaha.. mmg x layak, dah la x th ikat kain batik, anyam ketupat pun x reti...
Tp, x sangka salah sorang dr 10 candidates tu adalah kak Wan Farizah Bt Mustafa
(kak yah), jiran lama...dulu kecik2 aku and abg aku selalu main2 dgn dia and abg2 dia. Main jd power rangers la...
(5 org: aku, abg aku, kak yah, abg gie, and abg boy. Yg jadi robot adik dia : jasmin) ahhaha...
Dan lagi mengejutkan, dia rupanya dah jadi cikgu sekolah menengah, dan juga merupakan cikgu kepada sepupu aku (Ipah). Ipah ckp dia ajar subjek Sains and mathematics.
Parent kak yah ngan parent aku dulu mmg close dulu, tp sejak kitaorng pindah rmh..dah loose contact.
Father kak yah plak rsnya pernah kluar kat Expose Mistik (astro)...dah jadi pengamal perubatan tradisional...
My hopes, moga dia success dlm program ni....



kak yah (dlm bulatan merah)


:: Kesihatan::

Skrang ni ngah x brape sihat... I got flu fever...argh..x suka...sakit hidung klu ada flu ni...sekotak tisu dah habis...
X pe lah, sabar je la ujian Allah...

Note 1: Anything, just email me at : dura_mufc@yahoo.com

Note 2: X sabar nak convocation…=) sbb nnt bleh jmp cousemates blk…rindu ah kat korang…


Last gathering student dip.sc.geomatik (part 6) time picnic kat bukit air, perlis (.Mei.2008)

wsalam....

8 comments:

kylex said...

salam..

ni mesti senyum dpt keje permanent ni,xpun dpt futher stud :)..Pape pun moga yg terbaek wat kamu,AMINN..Kamu stud kt mana dulu?

.:Dudu:. said...

kylex:
wsalam... emm..no komen..hehe..
Tq coz doakan..sesama lah kita berdoa utk kejayaan bersama..
dulu stud kt Uitm perlis...

Miza said...

wehhh ko dpt sambg bljr kt kym ek??? best r...
mana gambar aku dura takdek pun...huhuhu

.:Dudu:. said...

eh ada ke aku sebut pasal blajar kat post ni?? ehuhu

Miza said...

takdek ko cuma sebut psl surat je... hehehe aku agak je pape pun kne tgu ko citer r nnt... ke ko dpt g oversea... wahhh best r...hehehe

.:Dudu:. said...

ha tao x per...hehe..aku sebut surat je kan...so tunggu jer la aku citer nnt.. oversea?? selayak aku ni? layak ke aku?? =p S'pore boleh la..hehe.. btw, pic ko x ada dlm pic tu coz mn ko join ms picnic bbq kat bkt air ms tu..ko dah lupa la tu...

thani abdul aziz said...

i watched pencarian gadis melayu last night on tv9 website.. but efi is quite nice too.. hehe... but i didn't notice ur kak yah semalam.. hope she gonna do well in the competition.

.:Dudu:. said...

wah tgk jgk?? hehe..bgs2, boleh la blajar ciri2 gadis melayu yg
diidam2 ye..=p