Monday, October 13, 2008

.:Project Landscape:.

salam...

sejak mula kerja after cuti raya, mmg bz sgt2... di tambah dengan project landscape di section office S2 di tangkak, di mana Section Office S2 involve dlm Pertandingan Landscape Kategori Bangunan Swasta Peringkat Negeri Johor....

Bertungkus lumus la para workers landscape utk menyiapkan landscape yg di idam2 kan...
walaupun baget x banyak... kitaorng try utk mencantikkan dan menceriakan kawasan di Section S2 agar imej tidak terjejas...

Dalam aku involve utk Project Landscape ni, bnyk benda aku pelajari.. dari meeting bersama2 org2 kuat PLUS , PROPEL, Manager ABMA Corp. Sdn Bhd, and Manager Nilai Garden (sbb project manager aku x pat involve) sehingga lah membuat pemantauan kerja2 workers landscape...

Semua dah selesai, mmg penat... sehingga sabtu pun kene kerja lebih masa... Komitmen sgt penting... Walaupun kerja aku simple jer, just pantau, ambik gmbr in progress, and after...tapi utk mengelakkan kebusanan tahap melampau, aku join gak workers2 tu tanam pokok bunga, enjoy skit life job aku..hehe... workers2 tu pun semangat skit...hehe...=)

sewaktu inspection...
semua laki2 kecuali project manager aku n aku (camerawomen) (dari kiri: Mr.Shanmugan, En.Zul Muda, Cik Fiza, En. Nazri, En.Din, En.Budin)... average umur 29 to 45 years old kot (not including me)... klu project manager aku x ada (kak fiza), aku la join diorng2 ni...


(view pic dr belakang jer...utk mengelakkan identiti terbongkar...maklum la org kuat semua ni..=) ahaha...)

Beberapa Landscape Area yg dah dicantikan semula....
(cantik ke? boleh menang ke?)



.:Kolam PLUS RONDA:.




.: Tmn Botani:.





.: Tmn PLUS:.



.: Tmn PROPEL:.



.: Entrance Section Office, S2:.

note 1: rindu "dia" yg sgt jauh..walau cuba nak lupa kan tp x leh...x tao nape...
note 2: nak bertemu dgn "dia" semula buat kali kedua..tp bila? mungkin kah?
note 3: merasa seperti "dia" sudah menjauhkan diri, tp aku masih x perasan2..
note 4: setiap kali macam dah lupa, "dia" muncul blk... seperti bg harapan,atao aku jer yg mengharap ?
note 5: "dia" adalah org yg sama... insan yg aku sentiasa berdoa agak kehidupannya di sana di permudahkan dan berjaya mencapai impian nya kelak, walaupun "dia" jauh beribu batu...

wslam...

7 comments:

kylex said...

Dah bz dengar kerja ye,slmt bertugas kembali..kolam plus ronda mmg cun..Nak jgk 1 mcm tu dkt rumah sy,leh ker? :p

.:Dudu:. said...

terima kasih.. cun ke kolam tu?? klu nak satu sediakan baget saja...ada ongkosnya..segalanya bisa jadi...=)

thani abdul aziz said...

couldn't agree more. kolam plus ronda mmg cantek! hehe. sejuk mata memandang. kalo ada ikan lagi masyukkk.. hehe.. all da best for the competition!

.:Dudu:. said...

tq2...next month br tahu result competition ni...hopefully menang..hehe

Miza said...

best gak ye keje ko ye...
Best of Luck To You... ;-)

.:Dudu:. said...

oh best eh??
ok la...not bad..
best of luck to you to...

Fir Da Vinci said...

lama lanscape..tenang mata memandang..ceh huhu..