Wednesday, November 26, 2008

Istiadat Konvokesyen ~Part 1~


Salam,
25hb November merupakan tarikh majlis istiadat Konvokesyen UiTM ke – 69 bg Sidang ke-9 (Sesi Petang), aku akhirnya selamat bergraduasi. Yeah!!!
Tp sebelum aku cerita sesi convo pd 25hb ni, apa kata kita preview dulu kisah sebelum menjelmanya tarikh keramat ni….

Sesi Pengambilan Jubah
Pada 18 November, sesi pengambilan jubah, aku drive ke Shah Alam bersama2 dgn cousin aku (nadiah) ngan sorang coursemate aku (miza). Walaupun hakikatnya, aku x tahu jln nak ke Uitm S.Alam, aku beranikan diri aje tuk ke sana… Terima kasih buat nadiah, miza and my parent’s kerana m’beri kepercayaan sepenuhnya utk aku drive ke S.Alam. Terima kasih juga bt mmbr aku (Zul) yg sudi tolong kitaorng dlm menunjukkan jln yg benar ke Uitm Shah Alam. Map yg ko bt mmg bnyk membantu walaupun tersesat jugak sbb terbengong dgn lukisan map ko…ahaha… thanks again sbb ko dpt cr kitaorng balik sewaktu kitaong sesat… kalau x mmg x smp nyer lah kitaorng kat UiTM. Hehu~




Di plaza tol Bndr Saujana Putra, tunggu Si Zul yg x smp2
~Wif my cousin~


Nad~Miza~ME~ (Skuad Kancil ;P)


Zul x smp lg, emm…posing lagi lah… ~dlm kereta~

Sampai jer kat pintu masuk Uitm, wah!!! Tergamam sebentar (sbb Uitm Perlis kecik jer). Bukan nye aku x prnh dtg uitm s.alam sebelum ni, pernah jer sampai sewaktu Program kitaong bt lawatan ke Fakulti Senibina, Perancangan dan Ukur (FSPU) time aku part 4. Tp tu naik bas, x terasa sgt. Ni bila drive sendiri, uish, besarnye... mb bleh sesat lagi kot... ahaha... tp x sesat, sbb Zul kan ada dia kan tourist guide kitaorng, disbbkan dia further degree kat sini so dia dah arif la selok belok jln kat dlm U ni. :P


Raptai Convocation
Selepas kitaorng dah settle ambik jubah, dalam kul 3, ada raptai utk convo plak... ingatkan betul2 lah raptainye... rupanya just bagi taklimat bagaimana istiadat convo berlansung... emm...bosan... tp bosan2 pun dpt gak info2 yg perlu dititik beratkan sewaktu real convo nnt...

Zul (tourist guide ;P) ~ Tika (awek kpd Tourist guide ;P) ~ miza


Tika ~ miza ~ nad ~ ME (dlm dewan Sri Budiman sewaktu raptai convo)


Jubah Convo (utk graduan diploma) + mortar board

Selesai sesi pengambilan jubah dan raptai convo...
Kisah majlis istiadat konvokesyen pd 25hb November lps, akan aku citer at the next post k...

Wslam... ;P

7 comments:

mohd.firdaus.bin.abd.rahman said...

congrats!! mine updated.

.:Dudu:. said...

TQ2!!! ok nnt aku bc..;)

kylex said...

Congrat2 dah konvo :)..Sy pun xtulis2 lagi psl my kovo,huhuh..lps2 ni kot..

.:Dudu:. said...

tulis2.. sy nak bc gak pengalaman anda... xdpt kongsi bnyak, dpt kongsi skit pon ok gak...;P

FARIZ said...

alhamdulillah..da convo..

sy lg 3 tahun nk kne tggu convo nih

huhu

Shazwani Adnan said...

salam

Tahniah. Dah nak convo dah. Mesti dpt manyak bunga nanti!! Jeles.. :(

.:Dudu:. said...

fariz : 3thn kejap je..cayo la.. ;D

wanie : wslam, tQ2..xpe nnt awk convo pasti dpt bunga...;D