Friday, November 28, 2008

Istiadat Konvokesyen ~Part 2~

SALAM,


25 November 2008 – Seramai 54org graduan dari Diploma in Geomatic Science (AP120) dari Faculty of Architecture, Planning, and Surveying telah berjaya mendapat segulung diploma pada majlis istiadat konvokesyen Uitm kali ke 69 (Sidang ke 9) bersama dengan graduan2 dari beberapa program dari Faculty yg sama seperti Bachelor of Town and Regional Planning with Honours (45org), Diploma in Estate Management (87org), Diploma in Building (156org), Diploma in Building Surveying (64org), Diploma in Geomatic Science (GIS) (44org), dan Diploma Geomatic Science (Natural Resource) (36org). Terdapat juga para graduan dari dua fakulti yang berlainan iaitu Faculty of Mechanical Engineering (302 org termasuk degree +dip) dan Faculty of Artistic and Creative Technology (130org termasuk degree+dip).



Penyampaian Diploma dan Ijazah kepada para graduan bg sidang ke 9 ini disampaikan oleh Pro-Chancellor, Y.Bhg. Tan Sri Datuk Haji Arshad Ayub, turut hadir bersama dalam majlis istiadat ini ialah Vice Chancellor UiTM, Y.Bhg. Dato’ Seri Prof. Dr. Ibrahim Abu Shah dan deans for each faculty, lecturers, and secretariat convocation. Turut berkongsi kejayaan para graduan ialah para ibu bapa dan sanak saudara yang hadir dari utara,selatan timur, barat, tenggara tanah air serta Sabah dan Sarawak.
(*dah mcm berita xbernama la pulak… ;P*)

-ok, transform-
On that day, aku just pergi S.Alam ngan parent aku jer, adik2 n abg aku x ikut sbb masing2 ada hal, SPM la, Keje la, sibuk main PS2 la... Aku drive dr Mlk dlm kul 10pg (covo sesi ptg), disbbkan aku dah “tahu” jalan ke S.Alam, so aku x yah susahkan ayah utk drive ke sana.. takut nnt sesat lagi. ;P.... actually aku still risao gak kot la sesat lagi... tp Alhadullilah, x sesat... hehe... Yeah!!!... smp jer Uitm, kene parking kete kat Faculty of Civil Engineering, pastu ada bas uitm akan ambik kitaorg utk bw ke Dwn Sri Budiman.



On the way ke Dwn, hehe...br aku tahu Uitm sgt “berbukit bukau”....;P (melawat la Uitm S.Alam klu nak tahu the real situation)
Smp jer kat perkarangan Dwn... YaAllah, ramai nyer org... Sgt rmi!!!! Aku srh mak ayah masuk dwn dulu... then baru aku cr cousemate2 aku utk beratur m’ikut no giliran... Dah la no.giliran aku 383, bile dah jmp coursemate2...diorg dah siap pakai jubah + mortar board. Wah, seronok betul jmp coursemate yg dah lama x jmp...;)
Dalam kul 1ptg, perarakan masuk graduan ke dlm dewan.... tp istiadat start kul 2.30ptg.. gitu-gini, istiadat habis klu 6ptg... bile aku kuar jer dwn, umat sgt rmi, melaut, dan aku x pat cr mak ngan ayah... nak call line bz... uhuhu... relax,tunggu + smbl cari.... akhirnya jmp... bergambar2... cr mmbr yg mn sempat jumpa, bergambar lagi... then terus pulangkan jubah and dapatkan official transcript. Naik bas utk ke parking kete... ikut pun terpaksa berebut2... uhuhu.. cian kat parent2... Dlm kul 6.45ptg terus drive blk Mlk... aku drive smp Hentian Seremban pastu tukar driver, ayah drive smp Mlk... smp rmh tepat kul 9mlm.

Alhamdullilah, segalanya dah selesai dan kitaorng selamat tiba ke Mlk.




.: Perarakan masuk para graduan ke dlm Dewan Sri Budiman :.




.: agak2, bila la aku nak berada kat atas pentas tu as a Deans ke, Prof. ke,
Dr. ke, Vice Chansellor ke...? ;P :.


Oh ya, on these post juga, aku nak wish Congratulation to my entire fellow frens yang dah graduate dgn jaya nyer dlm program masing2 and x kira la dpt one star ke, two star ke, or three star ke, or x ada star ke… Congratulation to all!!!!!!!!!!!!!!

1. Diploma in Geomatic Science (AP120)
- To all my Coursemate yg seramai 54org….Congrate ok!!!







2. Diploma in Geomatic Science (GIS)
– Muhammad Shafiq B. Kasti (*)
– Nur Amaleena Bt. Radzali








.: Leena (graduan Geomatic Science (GIS) wif her cute baby boy (Syamir) :.




3. Diploma in Geomatic Science (Natural Resource)
- Mohd Hisham B. Ab Karim
- Nor Atiqah Bt Wasmin
- Syaidaun Akma Bt Haron
- Siti Nursarah Bt Salehhodin

4. Diploma in Industrial Chemistry
- Siti Norbayu Bt Mohd Subari (***)
- Siti Nurlia Bt Ali (***)
- Amirah Bt Bunyamin (*)






.: Nurlia and Bayu (Graduan Industrial Chemistry and Penerima Anugerah Naib Canselor) :.




5. Diploma in Quantitative Science
- Zamala Bt Jaffar (*)
- Nur Jaliana Bt Abdul Aziz (*)
- Azirah Bt Abas (*)

6. Diploma in Business Studies
- Nor Aisyah Bt Kamar Nor (**)
- Nurliyana Bt Kamal (*)
- Rafidah Bt Misran (*)
- Maizatul Akma Bt Abdullah @ Mad Zaki (*)







.: Liya and Aisyah ( Graduan Business Studies) :.


7. Diploma in Accounting Information
- Norazeela Bt Achir (*)
- Mohd Zamir Bin Abd Rahim

8. Diploma in Science
- Wan Nur Ayuni Bt Wan Noor (*)
- Azlina Bt Abdul Aziz (*)
- Khairunnisa Bt Muhammad (*)

9. Diploma in Sport Studies
- Siti Aida Bt Lamat (*)
- Nurdiana Bt Mohd Pozai (***)

10. Diploma in Planting Industry Management
- Nuraina Azwa Bt Ahmad (**)
- Norlina Bt Abd Latif (*)
- Nurnadia Bt Othman (*)

note: (* HPNG CGPA 3.00-3.49 ** HPNG CGPA 3.50-4.00 *** Anugerah Naib Canselor)

Semoga kita bertemu di lain ketika, dan semoga perjuangan menuntut ilmu tidak seharusnya berhenti dengan hanya menerima diploma masing2... Tuntutan ke arah perjuangan menuntut ilmu hendaklah sentiasa berterusan. Aku berdoa agar mmbr2 yg aku sayangi akan dpt meneruskan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi agar bangsa kita mempunyai kumpulan cerdik pandai yang boleh memberi panduan dan tunjuk arah menuju ke tahap yg lebih tinggi... InsyaALLAH....
Kepada mmbr2 yg sudah melanjutkan pelajaran dlm Ijazah Sarjana Muda, tahniah diucapkan...teruskan perjuangan dlm menuntut ilmu, InsyaALLAH aku akan menyusul nnt... ;)
Tak lupa juga kepada mmbr2 yg sedang study di universiti2 didlm negara or diluar negara, and x kira berapa thn lagi anda akan graduate, teruskan perjuangan, kerana perjuangan anda belum selesai.......;) Luv u all...


“I cannot say goodbye to those whom I have grown to love, for the memories we have made will last a lifetime and never know a goodbye”

Akhir sekali, bersyukurlah atas kejayaan yang kita terima hari ini. Syabas dan tahniah sekali lagi...
(Yeah!!!! Smbl baling mortar board ke langit.... lol ;P) *imaginasi semata2*

Sekian, Wassalam..

11 comments:

bayu said...

dah tgk du..he's cute..congrate!!
and thanks..sambung tau nti..

.:Dudu:. said...

he's cute right??
tu kira ank buah kita la tu..hehe~
InsyaALLAH smbng..tp bkn dlm ms yg terdekat...;P

payarumput21 said...

Salam..

Terima kasih singgah ke blok akak.. (akak?? hmmm.. "makcik" kot..heheh)

Mintak izin Duduk nak link yea..

Congrats.. :-)

payarumput21 said...

Ehem.. rephrase "Mintka izin DUDU nak link yea.."
(typo error hehehe..)

kylex said...

best2 konvo,tahniah lagi..sy pun sesat jgk wktu nak pegi konvo kt KL..Penin pale xjmp jln blk,heheh..

.:Dudu:. said...

payarumput21 : sure2...keizinan diberikan.. ;P

kylex: bestkan2.. tq lagi... mesti cuak rasanye biler sesat..uhuhu...

Hafizuddin Awang said...

tahniah dudu!! mesti gembira tak ingat dunia ni time konvo. lebih2 lagi time amik scroll tu.hehe. best of luck for your future. :)

.:dura:. said...

TQ2!!! hehe...x ada la smp tahap tu..uhuhu..
cuma nebes jer..ahaha... :)

thani abdul aziz said...

wah.. congrats cik dudu! bestnyer da grade. my brother pon grade kt uitm jgk last sunday if i'm not mistaken. die baru habis fast track accountancy kt uitm ari tuh. congrats congrats congrats!!!

.:dura:. said...

oh TQ2..
*smbl take a bow bnyk2 kali ;P*
congrats for ur brother too..
istiadat convo Uitm smp 2December...

Maizatul said...

nama aku pun ade laaa...;p
baru pasan heheh